Tantrický sex je duchovný sexuálny zážitok, ktorý vedie k extáze.


Tantrický sex sa tiež považuje za nekonečný zážitok z predohry, kde je uvoľnenie dôležitejšie ako vytváranie napätia. Ide o to, aby sme boli spolu "tu a teraz", kde je zážitok dôležitejší ako konečný bod (rozumej: orgazmus). Annabelle Knightová, sexuologička a odborníčka na vzťahy, a Sarah Rose Brightová, sexuálna koučka, nás zavedú do tohto zmyselného sveta, kde sa všetko točí okolo intenzívneho zážitku z nežného dotyku. Podľa slov Annabelle "je to dychberúca cesta".

Čo je tantrický sex?

Tantra pôvodne pochádza zo sanskrtu: "tan" znamená expanziu a "tra" znamená oslobodenie. Ak spojíme tieto dva významy, dospejeme k nasledujúcemu záveru: užívajte si energiu prúdiacu vaším telom a nechajte sa ňou unášať. Sex je jeho súčasťou, ale kľúčom je, aby sa na ňom podieľalo celé telo a všetky zmysly.

Ľahké a jemné dotyky

Tvrdé a drsné pohyby nie sú v tantrickom sexe problémom. Sú to jemné a nežné dotyky, ktoré človeka privedú do stavu vzrušenia. Držanie penisu rukou alebo jemné dotýkanie sa bradaviek je jedným z pohybov, ktoré môžu spôsobiť intenzívne zapojenie. Snažte sa tiež stále nehýbať, ale predovšetkým si nájdite čas na oddych.

"Tantra je o spojení sexu, srdca a mysle počas sexuálneho zážitku, ale aj v každodennom živote. Vyzýva nás, aby sme sa vedome zaoberali svojou sexuálnou podstatou," hovorí Rose Brightová. Základnými prvkami sú dýchanie, očný kontakt, rozprávanie o tom, čo cítite, a pokojné, plynulé pohyby.

Rozkoš presahuje rámec orgazmu

Rose Bright zdôrazňuje, že táto prax umožňuje prístup k sexuálnej extáze, ktorá je takmer božská. "V tantrickom sexe sa snažíte dosiahnuť vyšší cieľ. Nejde len o fyzický alebo mechanický zážitok. Najvyšším cieľom je nájsť transcendentálny pocit jednoty medzi dvoma ľuďmi." Pri tantrickom sexe teda človek nezažíva fyzický orgazmus. To, čo zažívate, je duševný zážitok "orgazmického stavu".

Tantrický sex je zdravý

Hoci sú niektorí ľudia voči tejto forme sexu skeptickí, ponúka fyzické výhody a mimoriadne intenzívny pocit rozkoše. Napríklad počas tantrického sexu sa stimuluje krvný obeh a odstraňujú sa odpadové látky. A ako každá forma sexu je aj táto dobrá pre fyzickú formu. Tantrický sex dodáva energiu, silu a radosť zo života. Spiritualita, s ktorou sa tantrický sex často spája, spočíva v spojení, ktoré sa vytvára s partnerom. V tomto okamihu sa dvaja ľudia spoja do jedného a zmysel pre čas a priestor zmizne. Konečný bod, orgazmus, tu nie je hlavným cieľom, ale pôžitok zo spoločného pobytu.

Tipy pre sex Tantra

  • Pomaly a zhlboka sa nadychujte a vydychujte.
  • Vždy sa snažte uvedomovať si svoje telo a svoje pohyby a vedome premýšľať o účinku, ktorý pociťujete.
  • Počas sexu by mali byť pohyby plynulé a pomalé, nie tvrdé a prudké. Môžete hladiť, masírovať, objímať, objímať.
  • Počas sexu udržujte pravidelný očný kontakt.
  • Povedzte si navzájom, čo cítite. Zdieľanie emócií a pocitov vás uvádza do "prítomnosti" a vzájomného kontaktu.

Prečítajte si viac na Marie Claire: 5 základných tipov na masturbáciu od sexuológa; 9 ekologických sexuálnych hračiek pre udržateľnejší sexuálny život; Pitch the podcast: Kluwenova miniséria "Art & Porn".
Sledujte Marie Claire na Facebooku a Instagrame, aby ste mali prehľad o najnovších trendoch v oblasti krásy, kultúry, životného štýlu, jedla a ďalších.
Tagy: Intimita, láska, sex, spiritualita, tantrický sex, milovanie.