Päť pravidiel Tinderu


Sľubované leto lásky, ktoré, no, všetci vieme, ako zlyhalo. Ak ste stále nenašli lásku svojho života, jesenné nedeľné popoludnie je vhodný čas na (opätovné) stiahnutie aplikácie Tinder do telefónu. Alebo inú zoznamovaciu aplikáciu, samozrejme, pretože #nonspon a tak. Ale ako sa uživíte? Aspoň si ujasnite, čo hľadáte: rande so sexom? Vzťah?
Pravidlá

1. poznať prievan

Ak sa chcete túto zimu naozaj zahriať, pomôže vám, ak budete vedieť, ako sa pohybovať. "V prvej fáze hľadania potenciálnych partnerov hľadajú používatelia zoznamovacích aplikácií najmä dôvod, prečo niekoho odradiť: zlú fotografiu alebo text plný nesprávnej výslovnosti," vysvetľuje antropologička Roanne van Voorst. "Preto si vyberte realistickú profilovú fotografiu, ktorá vás zobrazuje v tom najlepšom svetle."

"Nechajte vybrať svoju fotografiu dobrým priateľom (takým, ktorých máte radi), budú sa na vás môcť pozrieť objektívnejšie. Ak ste dyslektik alebo máte rečovú vadu, ihneď si urobte rečový test. Dlhé alebo negatívne profilové texty o tom, čo hľadáte a čoho sa vo vzťahu obávate, zvyčajne nefungujú. Namiesto toho napíšte krátky životopis, ktorý vynikne pozitívnym spôsobom: napríklad prekvapivou otázkou alebo originálnou poznámkou.

2. nevystavujte sa príliš rýchlo.

A nie, nehovoríme ani o dekolte a p*čách, len o všetkých informáciách, ktoré o sebe prezradíte. Používatelia zoznamovacích aplikácií oscilujú medzi nádejou, že sa zamilujú, a strachom, že sa zamilujú do nesprávnej osoby. Každého tretieho používateľa zoznamovacej aplikácie oslovil niekto, kto sa vydával za niekoho iného.

Z výskumu spoločnosti Kaspersky vyplýva, že 55 % používateľov aplikácií sa obáva podvodu. Van Voorst: "Dbajte preto na ochranu svojho súkromia a neposkytujte svoje kontaktné údaje príliš rýchlo prostredníctvom fotografií alebo odkazov na svoj profil na sociálnej sieti. Je tiež dôležité, aby ste aplikácii nedovolili zdieľať vašu polohu.

3. je to tak, ako to je

"Snažte sa v texte svojho profilu nepísať, aký by ste chceli byť - 'veľa číta, rád zdravo varí' - ale aký ste v skutočnosti - 'číta menej, ako by ste chceli, objednáva si pizzu častejšie, ako by ste chceli'," radí Van Voorst. "Pretože tak nájdete človeka, ktorý je pre vás naozaj ten pravý. Je užitočné podeliť sa o niektoré podrobnosti o sebe, svojom živote alebo každodennej rutine.

Preto nehovorte: "Milujem literatúru", ale "V sobotu pravidelne zostávam v posteli do dvanástej hodiny a čítam". A keď budete odpovedať: položte dobrú otázku a pokúste sa zistiť, čo máte spoločné. A tiež ho pomenujte. Aj jednoduchá podobnosť môže posilniť pocit spojenia.